Fórum

19.08.2004 17:45
#2577 detail odpovědět

2 Pierre: Ja ti to poviem takto: PD1850 maju 600W. Nove PD1850 uz maju 800W, co je spolu 1600W/4Ohm lenze, berme starsie a potom to je 1200W/4Ohm, ako pises no zes je 2400W co stym? Nic, je to proste optimum ved si predstav ked budes mat zes iba 1200W/4Ohm a chces tomu pritat, pripadne je muzicka velmi dynamicka, ale priemerna hlasitost je tak akurat co sa stane vtedy na basoch: Prichadza dynamicka spicka no zacnu ti blikat limity, alebo zaberie limiter a ten ti celu spicku posle do prdele a ak nie tak si nakresli sinusovku a potom z nej odrez cca polovicu a uvidis asi ako to zkresli ked uz koncak nebude mat z coho zahrat tu spicku a ostane tam na chvilu jednosmerne napatie a s nim vysoke harmonicke zmenia farbu zvuku (pre niektorych mozno aj k lepsiemu a pomaly sa luciacich s vyskacmi ...:-) Takze ked budes mat zes 2400W/4Ohm a priemerna hlasitost je cca rovnaka a pride spicka, tak ju proste zes streli do basaka dajme tomu s tymi 2400W-mi NO NEZKRESLENYMI pretoze to mal z coho dat a nenastane priebeh odrezanej sinusovky a nezaberie limiter. O TO TU IDE PUSTAT NEZKRESLENE SIGNALY DO REPRAKOV a nemysli si ze ten reprak odide vsak sa tam udava este aj hudobny a peak vykon ci nie? Pozrite si odporucania firmy JBL. Tam vsade odporucaju aspon raz tak silny koniec, koli comu asi? KOLI CISTOTE SIGNALU. Samozrejme ze ak sa za taky zes dostane hluchy truhlik co to bude krmit do limitu tak potom bude asi pohreb repro isty. No to je uz mojej strany vsetko. Odpis aj ty Hubert, ked si mu to napisal :-)) A chojte na stranku JBL a tam su nejake datasheety aj ohladom tohto. Koniec idem chladit prsty :-)