Fórum
4Hubert: Děkuju za vysvětlení k tomu grafu, to jsem byl opravdu trošku mimo.. :-)) Hele ještě pár věciček:
1. Je mi jasný, že jde spíš o tu klikatou čáru než o hodnotu toho Levelu, přesto se k tomu vrátim: proč je hodnota těch dvou svislejch čar u každýho repra jiná? Např. u toho LF18X400 je to 55:999Hz, a např. u LF18N402 je to 55ku1998Hz. Proč je tam ta rozdílná hodnota?
2. No a teď k tomu grafu, vim že se Ti to asi nebude chtít nějak vysvětlovat totální lámě, ale např. u zase toho LF18X400 vidim, že svýho vrcholu spl dosahuje tenhle reprák někde byvoko 1300, 1400Hz. Je jasný že tohle repro je určený do subů takže bysme měli brát nějakou hodnotu řekněme od +- 50Hz do +++---200Hz max. Jak to mám z toho grafu číst, myslel jsem že mi třeba graf řekne, kde je vhodné dělení ke středům (samozřejmě - zase v porovnání s měřením repra na středech, to je jasný...) no ale to asi nejde, vždyť graf ukazuje pořád vzestup i nad těch 200hz! Asi jsem omezenej jinak nevim, prostě mi nějak pořád nedocvaklo jak mám z těch grafů porovnávat třeba dva konkrétní reproduktory..