Fórum

26.01.2007 16:30
#23373 detail odpovědět

V zásadě máš pravdu, ale rozdíl není tak velký, jak vypadá na první pohled, podívej se na průběhy impedance a simulaci závislosti výkonu zesilovače na kmitočtu, nic jako 600W do té Kappy nepůjde, je to do obou repro něco kolem 250W a schopnost Delty takový příkon zpracovat není zase o moc menší než Kappy. Ještě jednou připomínám, že rozměry cívek jsou 2,5" a 3" a provedení naprosto stejné, zrovna tak se menší lineární výchylka nedá interpretovat jako menší skutečná výchylka a tak chlazení Delty nebude o moc horší. Kdyby nějakým zázrakem skutečně šlo do Kappy těch 600W, tak by měla hodně velké problémy s tepelnou kompresí, čili citlivost ještě víc v háji. Já prostě celkově nepokládám záměnu obou 15" v této bedně za přínos úměrný nákladům a riziku (ano, koše Kapp se opravdu deformují mnohem častěji než stejné koše Delt) a ztrátu slušných středů, spojenou s těžší membránou bych ve spojení s 1" nerad toleroval. Do 3000Kč se v 15" těžko vybírá, jasné zlepšení všeho se dá čekat až nad 4000Kč. Takhle je to rozhodování mezi dvěma kompromisy, já jsem ho už jednou udělal a nemám důvod toho litovat.