Fórum

ccalda
16.01.2007 06:39
#23120 detail odpovědět

CHM: No hele můj názor je asi takovej, že i když sem byl zapálený do basových horen jako jsi evidentně ty, tak postupem času a nabýváním zkušeností bych se na to vykašlal. Jestli chceš hrát v nějaké střední hale, nebo velkém sálu tak byh volil konstrukci na principu M18SUB při použití více kusů. Když ho správně osadíš tak to hraje víc než dost a navíc se to nechá delit a delit, takže na menší protor vemeš mín kusů a na vetsí víc. No a jestli chceš hrát někde venku, tak at poastavíš jakékoliv horny atk aby to hrálo dost nízko tak budeš zase potřebovat kusy - aspon 4 basshorny na stranu. Scoopera ani HD15 atd bych neska osobně nestavěl. Zminoval ses tady o grafech tech horen - seš si jistej že jsou skutečný a víš že je nikdo nenamaloval rukou, nebo simulací?:-))) Navíc pozor na některý ty grafy - jedná se měření při 4ks!!:-)) Myslím že to je u nějakýho scoopera taky. Tím chci říct, abys taky něvěřil všemu co se na internetu dočteš;-) Jak jsem ti už řek - já osobně mám zkušenosti s 18" turbem od CV a pokud je dobře osazená tahle horna tak hraje dost silně - 1850ka to jistí:-)) (ale ja ji tam nemel) Naopak kamarád měl tu bednu postavenou taky - ale podle nějakých pochybných plánů a s byemou 18g40 to hrálo to taky - ovšem až u sousedů (v jednom kuse) :-))) - byl to proste uplně reprák parametrama mimo. Jinak si taky projdi konstrukce 2x18" a 2x15" například od RCF - tomu řikám dneska zajímavá bedna dovnitř i ven:-)) Každopádně rada na závěr : Než něco začneš stavět tak si to nech projít dost hlavou, protože často to dopadá tak, že z toho je člověk dost nadšenej a pak zjistí že má stejně horflex od megatonu lepší zvuk, a ono se basový horny dost těžko a dost pod cenou prodávají;-)