Fórum

11.01.2007 10:28
#23016 detail odpovědět

ad mikrofony: I mikrofony se mohou trochu vyhrát, stejně jako reproduktor. U zn. Shure platí, jak jsem si ověřil, že stejné mikrofony nehrají neprosto stejně. Před 25 lety jsem si koupil své první Shure 565sd 4ks dokonce ješte made in USA a hráli každý nepatrně jinak.
Zrovna včera jsem s kolegou zkoušel a porovnával /snímání zpěvu, sax, flétny, ak. kytary,.../ mikrofony Shure 545, 565, sm57, sm58, beta57, beta58. Pak jsem porovnával 3ks sm58 vyrobených v různé době /nejstarší před 15lety/a taky nehrály stejně. Starší transparentnější novější citlivější a basovější. Kolega ten rozdíl neslyšel, ale já ano. Je pravda, že kamarádi mi říkají, že jsem přeslyšelý,ale jsem muzikant i zvukař už 26let. Jinak ten test Shurů dopadl velmi zajímavě. Z nástrojáků dopadl překvapivě nejhůře beta57
/ale byl to půjčený starší kus od kolegy zvukaře a bylo to na něm vidět-objektivita?/. Na zpěv vyhrál na plné čáře beta58. Nejuniversálnější mikrofon 545, použitelný velmi dobře i na zpěv. Zkoušeno na aparát RCF/sub 8001+art500/.