Fórum
Roman-zvucek
K těm zesiloačům. Měl bys také vědět jestli jej chceš použít pro buzení subbasů, nebo kompaktů. Testoval jsem na 5-Ti lidech nazávisle 2 zesilovače. Dynacodr P1050 a kopie RMX2450.
Jeden ůčastník testu se nemohl rozhodnout, protože neslyšel rozdíl, nakonec se přilkonil ke kopii RMX.
Dva ůčastníci okamžitě po přepojení věděli co je lepší. Je to P1050. Stereofonní podání, hloubka prostoru. Je to asi tak, jako když sedíš v divadle v první řadě a pak v poslední řadě.
A další dva věděly že se něco se zvukem stalo ale nedokázaly to definovat. Líbivější po delším poslechu P1050.
Test byl proveden na kvalitních HiFi s malým výkonem.
Ještě jsem porovnával Dynacord L1600 a kopii RMX2450 na subbasech typu hornflex z Megaton konstrukcí s repro RCF18S800.
Jasný rozdíl byl, až zesilovače jely do výkonu. Kopie RMX(2*750W/4) nebyla špatná, ale Dynacord L1600(2*800W/4) jednoznačně lepší. Do tohoto repra sypu plný výkon od Kopie RMX. Plný výkon z Dynacordu jsem neměl odvahu vyzkoušet, protože jsem riskoval utržení repra.Basy byly daleko pevnější.
Sistém řídím DSP 224 a do bedny šel signál od 45Hz do 120Hz.
L1600 je speciálně navržen pro basy, z obvodového schéma je vidět obrovské proudové rezervy celého zesilovače.
Jeho cena je zcela jinde, než zmiňovaný Crown.
Co se týče zdrojů, L1600 dual-mono, jedno trafo 1000VA, kondy 3*2200uF na napájecí větev, P1050 trafo 1000VA 2*4700Uf, a kopie RMX stejně jako origo trafo 1000VA 2*12000uF. Vše pěkně provedené.
Jinak co napsal Hubert zcela platí. Jednomu se líbí to, druhému ono. Kolik lidí ti příjde na akci a bude hodnotit tvůj zvuk?
Bude to jen pár šílenců, jako my.