Fórum
2 RobertG: pokud chceš použít konektory typu WIELAND, ILME, CONNECT nebo HARTING, tak tam standard samozřejmě existuje: Všechny typy mají písmenem označené sloupce a číslem řádky: tj. např. 64pinový konektor má sloupce ABCD s řádky 1 až 16. zapojení je VŽDY tak, A1 B1 je +a- první žíly, C1 D1 +a- druhé žíly, A2 B2 +a- třetí žíly, C2 D2 +a- čtvrté žíly atd. atd. Stínění je vždy společné, spojené ze všech žil do jednoho bodu - na dva plíšky při užších stěnách konektoru, za tímto účelem je v konektoru šroub (tyto plíšky netřeba navzájem propojovat, propojí se přes kocový kryt konektoru při sestavení). Pouze 108 pinový konektor má jen čísla pinů, tam je to jednoduše 1=1+, 2=1-, 3=2+... - Jo a standard je, že kabel by měl být vždy samice-samice, samečci na stageboxu a v pultu.
Myslel jsem, že tohle už všichni vědí --- při vší úctě k pánům z okresní ligy, mít to jinak mi připadá stejně idiotské, jako mít ve všech XLR + na 1 pinu a zem na 3... Jak to proboha řešíte, když si potřebujete půjčit navzájem pulty nebo párák?! Jak konektor vypadaá, se můžeš podívat na www.ilme.cz nebo www.svk.cz. Díly konektorů od různých výrobců jsou záměnné - s vyjímkou PINů, ty musíš použít od toho várobce, od kterého máš plastová "střeva" - každý výrobce má zachycení pinu řešené mechanicky trocu jinak. Kdyby sis s něčím nevěděl rady, ozvi se mi na email nebo 602314232. Za peníze ti celý párák osadím a udělám rozešití do pultu - vyrobil jsem jich takhle na zakázku desítky. (JESA, Hlavsa orchestra, EdwarD, Audiolight a dalším)