Fórum
RobertG: Mám to udělané takto: Na obou stranách mám multikonenektor (tehdy jsem sehnal Harting), samce, takže je jedno, z které strany kabel odmotávám - obě strany jsou shodně zapojeny. Vstupní linky jsou na pinech od č. 1 a zem mají společnou, připojenou na GND mixu pomocí pin 1 XLR konektorů vstupů 1 a 2. Ne tedy všemi XLR konektory, aby se nezvětšovala plocha zemní smyčky a 2 vstupy jsou kompromisem pro větší spolehlivost GND kontaktu. V multikonektoru jsou pro toto spojení vyhrazeny rovněž dva paralelní piny. Výstupní linky jsou "od konce" pořadí. Tj. L, R, Aux 1, Aux 2, tudíž Aux 2 je poslední. Zde již jsem GND vedl samostatně pro každou linku. Stínění pláště celého kabelu je řipojeno jen na jedné straně kabelu přes kostru multikonektoru s mixem, který je tř. I, tj. má síťový napájecí přívod s PE kontaktem. O tom, že veškeré linky jsou zapojeny symetricky, se asi nemusím zmiňovat. Jen doplním, že na jevišti mám rackový stage s jednotlivými XLR, do kterých připojuji pomocné 7mi 12ti linkové stage boxy, takže se to na jevišti nehemží mnoha kabely a urychlují se tak stavěčky a bouračky. Jednotlivé pomocné stage označuji písmeny + barvou, jejich žíly pak číslicemi. Zatím mi to takto vyhovuje, variabilita je celkem slušná. Kompatibilitu s jinou aparaturou jsem ohledně pořadí pinů multikonektorů zatím nikde nepotřeboval. Myslím, že ani není žádný standard definován. Jestli ano, v okresní lize to stejně nikdo neřeší. Toto řešení však nikomu nevnucuji, možná zde někdo uvede ještě lepší.