Fórum

17.06.2004 14:45
#2080 detail odpovědět

2Vlado: Oba menice su viac nez slusne. A urcite neurobis chybu nakupom ani jedneho z nich. PD je vyborna osvedcena klasika a 18X400 zase reprezentuje posledne poznatky vo vyvoji menicov. Tam maz rovno aj odpoved na otazku ci ma RCFprec. nejake vylepsenia z"novej doby". Ma! :-) Okrem ineho urcite lepsie chladenie - jednak male otvory zo zadnej strany smerujuce priamo k cievke, ktore zlepsuju chladenie - potom aj cely system chladenia, ktory ma RCFprec. u viacerych menicov spocivajuci skratene v tom, ze spider je neprievzdusny (natrety nejakym silikonom) a reproduktor potom pohybom membrany "pumpuje" vzduch do svojich vnutornosti. (podobne(zhodne?) riesenie chladenia pouziva aj 18Sound). To je urcite vyhodne aj ked je diskutabilne ci sa lepsie uchladi 5" cievka s "klasickycm chladenim" v PD alebo 4" s takymto modernym v 18X400. Podla mojho nazoru bude na tom PD stale o trosinku lepsie.. Zatazitelnost bude u oboch vyborna, rovnako kompresia. ..Ako pisal Hubert RCF sa vdaka trosku vyssiemu Qts lepsie hodi do velkoobjemovej sustavy akou je spominany Kramerov vytvor. PD sa zase viac do zvukovodov. Apropo - podla merani tu uverejnenych nie je v BL hodnotach medzi nimi az taky zasadny rozdiel!
PD1581 nie je neodym - je to normalny ferit (s brutalnym BL) ale uz sa nedodava - takze zabudni :-(