Fórum
Vrátím se k té otázce odolnosti TT33-A proti povětrnosti, hlavně dešti - u aktivních beden všech druhů skutečně větší problém než u pasivních. Mám tady jeden modul zesilovače, sundaný z bedny a zdá se mi, že se hodně snažili, aby všechno nezůstalo jen na kvalitě zaplachtování nebo stříšky, jaké samozřejmě každý soudný uživatel nad "banánem" vytvoří, ale aby nějakou míru odolnosti měl samotný modul.
Tak především - je to korýtko z jediného kusu extrudovaného profilu zhruba tvaru "C", na bednu je připevněné čtyřmi šrouby v rozích a po celé ploše dotyku těsněné v šířce asi 12mm. Obě čela jsou tvořena odlitky s asi o 40mm přesahujícím okrajem, který chrání všechny konektory a přepínače nejen mechanicky, ale i proti shora kapající vodě, všechny šrouby v profilu jsou zapuštěné a i když jsem to dál nerozebíral, tak k němu připevňují asi jen ty minimální "chladiče", které jsou na deskách elektroniky a to ještě přes nějakou teplovodivou pastu nebo folii, průnik vody kolem těchto spojů je dost nepravděpodobný. Miniaturní ventilátorek v jednom čele je nejen zapuštěný několik cm, ale i krytý prolisovanými "žábrami"(tedy otvory vedou dolů, ne do boku).
Celkově se mi takové provedení docela líbí a vůbec se nedá srovnávat s většinou aktivních beden, které jsem měl v ruce, do některých elektronik by přímo tekla všechna voda, stékající po zadní stěně bedny jako do kanálu...