Fórum

03.10.2006 02:53
#20225 detail odpovědět

Ale to spolu nesouvisí, ve skutečnosti už reálné ceny klesly na přijatelnou úroveň, není možné brát vážně ty cenové bubliny u Ouředníčka, etalon pro laciný LA je třeba QSC ILA, jenom skelety a systém věšení by u amatérského vývoje a výroby sežraly minimálně polovinu jeho ceny, kdo není slepý tak přece musí vidět dva osmipolové speakony vzadu, přepínání na biamp/triamp, ta ubohost od HK má jeden čtyřpól a prakticky nepoužitelné polohování, skutečně je reálná cena něčeho podobného zhruba o deset tisíc níž, tedy na asi 30 000Kč vč. DPH. Samozřejmě by šlo CTA208 udělat doma asi tak za 15 000, ale tomu, kdo to bude umět, nemůže stát těch pár desítek tisíc rozdílu na celé sestavě za tu ztrátu času. Podle mne skutečně neexistuje a už nebude nikdy existovat důvod a současně schopnost LA vyrábět doma, kdo ho potřebuje, ten si ho klidně koupí a kdo na něj nemá, tak ho taky nepotřebuje a nedokáže dát dohromady. Mezivrstva dobře vybavených lidí, kteří si to budou vymýšlet pro zábavu, je hrozně tenká, já ji zkusím zásobovat, ale nic si od toho neslibuju. Myšlenka (kterou občas přímo vidím viset ve vzduchu při některých diskuzích), že jsem se sám nedal do vývoje už před pár lety, abych snad nepoškodil prodeje zastoupených firem, je nesmyslná, nedělal jsem to tak s ničím jiným, viz Megaton a spousty vlastních nápadů různých lidiček, kterým jsem je pomáhal realizovat.