Fórum
1. Soft pro TT+ považuje za minimum 3 bedny na straně. Loudspeaker processor není třeba. Na bedně je řada přepínačů na stanovení počtu a podmínek hraní. Zásadní je úhlování a to se provádí výběrem otvoru pro fixaci. TT+ bude hrát v Přerově na akci. Termín a podrobnosti sem napíšu později. 2. Ceny za akce. Neviděl bych to zdaleka tak tragicky. Faktem je, že velké firmy prostě MUSÍ svým kmenovým zaměstnancům na HPP zajistit práci. Dle praxe jedné z velkých firem se to prostě dělá tak, že se cena nasadí přiměřeně vysoko, to aby bylo z čeho slevovat. Zásadní roli hraje samozřejmě plnbění technických požadavků interpretů. Často je nad CZ produkcí nějaký potentát z ciziny a potom se dá udržet dost vysoká cena. No a když to nejde, tak se slevuje a to i na hranici přímých nákladů. Někdy je to touha po tom MÍT práci pro lidi a někdy touha prostě vyšachovat protivníka z jednání. Nepustit ho ke klientovi. Co kdyby se mu akce povedla a on by příště byl osloven? ANO, je to dost hustý prostředí! ALE zadavatel práce NENÍ blbec. VIDÍ a SLYŠÍ!! Technické produkce mají letité zkušenosti, s některými lidmi se setkávám po akcích už třeba 10 let a ONI vědí, CO funguje, vědí, které značky a sestavy budou fungovat. U zvuku a světel nehrozí katastrofa, ale co třeba střechy? Různý bastlíři z lešenářskejch trubek už skoro nemají šanci. V dohlednu je doba, kdy bude nutné mít na stavby certifikát. Kdo někdy viděl letět tzv. střechu 12x10m, tak mi dá za pravdu. Nám obchodníkům tento závod vyhovuje. Velké firmy štvané nadšenci a zvukaři Okresní ligy to je ONO. POŘÁD budou všichni potřebovat něco nového! Řeči o tom, že zvukař NEUMÍ stanovit cenu svojí práce neberu vážně. Doporučuji VŽDY sdělit zadavateli obvyklou cenu za přesně popsaný a podrobně rozepsaný seznam použité techniky. Takový seznam značně zkomplikuje situaci protivníkovi, keý bude říkat že "Já mám to samý a lepčí"... Podrobnej seznam, s cenama nových strojů a věcí. Na konci podtrženo a stanovena amortizace.