Fórum

29.09.2006 01:44
#20037 detail odpovědět

Ještě ke spojení Značka + šetření každého $ či € = průser. Mám tady teď na opravu bedny Cerwin-Vega, ještě skutečné původní Cerwiny vyrobené zřejmě v USA. Jsou v nich ty 12" s červenými okraji, což je poměrně slušný původní výrobek typu, jaké tuhle firmu udělaly a leta držely na dost náročném trhu, citlivý, s bezproblémovým průběhem. Jenže v těžkém konkurenčním boji jim jaksi už ke konci nezbývalo ani na potřebný 1" driver a tak na tu velkou (plechovou !!) hornu namontovali docela sprostě piezo. Taky výhybka se nějak musela vejít na plastovou zadní misku a tak mají (všechny !) cívky plechová jádra as tak 8x8mm. Výsledkem byl mizerný kmitočtový průběh i citlivost a zbytečné zkreslení a to všechno jenom kvůli ušetřeným asi tak 10% koncové ceny bedny. Teď jsem tam dal pořádnou litou hornu a ND1411 a odladil výhybku a jestli ten 12" přežije i příštích deset let, tak to konečně bude polovinu života hrát tak, jak mělo od začátku. Doufám, že se na mne Gene Czerwinsky kouká z nebe a spokojeně si říká: " Pozdě ale přece !"