Fórum
Buď o zvučení nějaký zájem mám nebo nemám, nevidím důvod, proč by to měl dělat ten, kdo nemá, nic už nemůže víc uškodit ani jemu, ani účinkujícím ani posluchačům. Pokud zájem mám, tak hledám způsoby, jak to dělat dobře a ne výmluvy, proč to klidně může být špatně (MP3, diskotéky...). Na Slovensku a v Čechách je skoro stejná situace na trhu, prodávají se tady i tam stejné značky, není žádný důvod říkat "my tady na Slovensku máme nejblíž k ... " Ve skutečnosti máte stejně blízko ke všemu, jenom se tam trochu víc drží staré způsoby myšlení. Bohužel jsem nikdy neslyšel o nějakých Speaka reproduktorech od Conradu, tady Conrad v této oblasti nikoho nezajímá minimálně deset let, takže neodhadnu, jestli by třeba nebyly použitelné po změně z Tonsilu na levný 1" driver, ve stylu další varianty na EM151Kit. Za nejjednodušší bych pokládal stavbu dvou 15" subů podle EM15Bass nebo 18" basreflexů, ale s hrajícími reproduktory (18PS76 např.), pokud nebude ta 15" s tweeterem potom stačit (což je velmi pravděpodobné), tak přeosadit na EM151 anebo vůbec postavit celou. Přidávat další Tonsil v druhé bedně se slabým zesilovačem nemůže nijak zvuku pomoci, leda by tam předtím úplně chyběly středy a 12" to "zachraňovala". Při vlastní výrobě výhybek a skeletů (nebo využití nějakého kamaráda, spřátelené dílny atd.) to nebude moc drahé a dá se začít mluvit o zvučení.