Fórum
Sendy: No, ty jsou pěkné, ale o jeden a půl řádu překračují navrhnutý rozpočet:)
ludekd: Jo, jenže jednopásmový horn bych si musel nechat postavit, hotové jsou neskutečně předražené. Věřím, že by se mi líbily třeba Lowthery v Hedlundech, ovšem musel bych si je nejdřív poslechnout. Širokopásmové repráky mají spoustu nevýhod, ale také mají svoje kouzlo. Já mám doma koaxiální 12" s 1", odměřenou tady od Huberta, takže o dynamice mi nemusíš vykládat:) Je to dobré, ale není to nejlepší.
Hubert: Docela často si tu pročítám fórum - a vím, jaký zde panuje názor na značku JBL (bohužel asi pravdivý). Jak jsou na tom ty nové HiFi Northridge? A jak na tom byly ty staré studiové? Jen pro zajímavost - znáš ještě nějakou firmu, která by dodnes dělala třípásmové monitory na nearfield? Nebo se dělají až větší?
Jarda K: Čistě analytický projev - to znamená, že slyším hodně detailů bez frekvenčního zabarvení, které je charakteristické pro levné bedny u věží a vežiček. Nearfieldy mají podle mě typický charakter zvuku daný koncepcí - kvalitní nearfield by podle mě překonal ve věrnosti zvuku leckterou hifi bednu za dvojnásobnou cenu.