Fórum

18.08.2006 00:16
#18319 detail odpovědět

To osazení je zajímavé především poněkud neuvěřitelnými parametry reproduktoru a jeho nedostupností (proč se vlastně takový zázrak přestal vyrábět ?). Na horně není unikátní vůbec nic, je jenom hodně pracná a až po zhotovení zjistíš, jestli někde soudruzi z Holandska nebo odkud neudělali chybu. Klidně ji postav, já jsem taky zvědavý a můžeme tam pár 12" namontovat a odměřit, ale trhací zkoušky nesponzorujeme. Já jsem měl v ruce už zřejmě tisíce zničených reproduktorů a žádné krásné bláznění mne z nich už nepopadne. Odolnost membrány, závěsů, přívodů atd. se nedá zjistit jinak než zkusmo, něco vydrží v takové bedně měsíc, něco rok, máloco dlouho. Jsou reproduktory, které se ani neohřejí v provozu a povolí v nich jeden blbý lepený spoj a celá várka membrán jde do kopru. Jestli je to s tou řádkou let pravda, tak víš o čem mluvím a nečekáš naivně, že stačí koupit XY a jsme za vodou, protože to přece borci někde říkají... Mimochodem - katalog a ceník Ciare mám zrovna před klávesnicí a nějak tam žádný zázrak do horny nevidím. 12NW100 nebo možná ten TBX by stály za zkoušku.