Fórum

10.08.2006 14:57
#18044 detail odpovědět

Díky za info, všechna propojení jsou samozřejmě symetrická a úrovně jsem právě měřil mezi + a -, tak jsem se chtěl raději ujistit, zda je to tak správně. Jinak jednotky dBu a dBV jsou mně jasné, ale ten mix je starý víc jak 10let, je to noname (Ultrasound1624, nikdy se mi nepodařilo zjistit výrobce...) a 0dB na indikátoru (první a jediná žlutá mezi zelenými a červenými LED) znamená bůhvíco. Ale když to tak je popsáno, tak to beru jako pracovní úroveň. Přitom je na výstupech mixu 1,5Vrms a přebuditelnost slušná, až do 10Vrms.
Ten cross nemá kromě vypínače žádné ovládací prvky, vše je natvrdo vevnitř. Dělí na 80Hz s 18dB/okt a navíc má tohle pro mě nepochopitelné zesílení (10,5V na výstupu horního pásma a 8V na výstupu spodního, vše při těch 1,5V na vstupu). Je starý také cca 10 let, je to od českého domorobo výrobce (NVE) a těžko říct, co tím myslel... Řešit to jinak budu náhradou crossem AC22B, jenže mám teď z jiných "nezvukových" důvodů finančně na nějakou dobu dojucháno, takže musím upravit tento.