Fórum
Zdravím, chci se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s touto závadou na repro:
Jedná se o 2ks DAS 15P, které na akci (tekk) z nenadání přestali hrát. Stalo se to ve dne, obsluha střízlivá, žádné přebuzení, clip, nic podobného. Po rozdělání bedny (krátká středobasová horna) jsem repra přeměřil multimetrem a výsledek 0ohm, takže zprvu jsem si myslel, že se nějakým záhadným způsobem přerušila cívka repro. Stejně mi to ale nešlo do hlavy, protože se hrálo celou akci rozumě, tzn. na zesiku občas problikl clip (qsc 2450), na procesoru (rane rpm26z) taky do "zelených" a na mixu to samé (rodec bx-9). Jinak repra jeli v pásmu od cca 100-1300Hz 24dB/oct. (typ filtru si teď nevzpomenu).
Asi po týdnu jsem repra vyndal z bedny, že je odvezu na opravu mr. Hubertovi:) a náhodou jsem se podíval na připojavací terminály. A ejhle oni byli upálené ty drátkové přívody co vedou od terminálu k cívce repro. U obou repráků shodně u připojovacího term. v místě připájení na očko. U jednoho byl upadlý a notně opálený na plusu, u druhého by upadlý na mínusu a na plusu byl načatý/nalomený a "očouzený"...:)
Stalo se vám to někdy? Co může být příčinou takovéto závady? Únava materiálu, ...?