Fórum

13.05.2004 09:40
#1699 detail odpovědět

2E-MI: ..jasne ze by mohol hrat aj k 170Hz, lenze tam uz nedokazes ziskat taku citlivost (pri zachovani rozumnych rozmerov zvukovodu) ako na stredoch a potom sa mi zda cele laborovanie so zvukovodmi uplne zbytocne. Moj nazor je taky ze trebarz ten turbosoundacky v TSE nie je ANI NAHODOU dostatocne velky na to, aby citlivost bola dobra (a smerovanie ucinne) aj na takychto nizkych kmitoctoch!!!
Tu linku som videl-daval si na zosilovace. Kazdopadne dokazom ze to "ide aj ako DIY" by pre mna bolo meranie tej sustavy aspon priemernym meracim systemom vratane smerovych charakt., merani max. ak. tlaku, skreslenia... :-) ...sam vidis ze napriek relativne velkemu rozmeru zvukovodu mu to nehra nizsie ako 250Hz (hovorim o tej 2x8"+1" ktora tam ma aj nejake meranie).. a samozrejme opat opakujem to, ze vyrovnana fr.char. trebarz az ku 150Hz neznamena ze to tam bude aj dobre a hlasno hrat! (popisovany problem turbosoundu)

...myslim, ze keby to s 10" islo tak jednoducho ako hovoris (a pri prijatelnych romeroch), tak by to uz urcite niekto robil. V podstate jediny, kto ma vcera napadol, ze to takto riesi, je ADsystems www.ad-systems.com (spanielska firma) pri svojom systeme NEO (2x10"+1,5"), ale tam sa to pouziva v spojeni s 15" priamovyzarujucim basom!.. :-O ..a pozrel by som sa urcite na to, ako po dost dlhom vyvoji nakoniec vyzera KF750 od EAW (napriek obrovskemu zvukovodu pre 10" su tam este dva 12") a kukni aj na datasheety od serie Precision Directivity od JBL, kde to napriek naozaj slusnym rozmerom zvukovodu nehra nizsie ako po 250-300Hz! (pouzite su dva 8") ...urcite chekni ja whitepaper (alebo nejaky technical notes) od tejto serie - je to tam nakreslene v priereze!...