Fórum
2emi: Mne sa Emino zda ze cela ta koncepcia, ktoru si zvolil je poplatna zhruba koncu osemdesiatych a zaciatku devedesiatych rokov u firmy turbosound. ..mozem Ti povedat ze presne TSE111 ma v ziline jeden clovek asi v 8mich kusoch a nie je to ziadna slava. Cele to ma klasicky (uz niekolko krat preberany) problem a to je vyrazny nedostatok v pasme cca 100-300Hz. Ono totizto 8" alebo 10" (a rovnako ja 12") v horne" koncia niekde na minimalne 200Hz (v zavislosti od rozmerov zvukovodu) a pod tym mas strmy pokles! ...aj ked spojenie nepriamo vyzarujuceho basu a takehoto TOPboxu moze na grafoch v datasheetoch turbosoundu moze vyzerat optimisticky "ako pekne sa nam to stretlo" horsie to uz je v praxi :( To chybajuce pasmo tam fakt citit! Pekne to vidno aj na grafoch max. akustickeho tlaku (vztiahnute k skresleniu - spravidla dve krivky 2% a 10% - ktore vidno trebarz v testoch Production Parteru) tam je to v onom inkriminovanom pasme dost biedne (kludne aj o 10dB slabsie ako v zbytku pasma) :-( ..ked este uvazis ze prave na tyhto frekvenciach je toho v hudbe energeticky obsiahnuteho velmi vela! Vsimni si aj to ze podobnu koncepciu vsetci vyrobcovia bud prestali vyrabat (EAW) alebo ju doplnili dalsim boxom s 15" (Mach, Meyer, D&B).. samozrejme sem tam to niekto vyraba stale (skoro vzdy vsak s 12" - Kling&freitag, Gae, HK ..vsetko firmy, ktore nehraju medzi sv. elitou ziadnu vyznamnu rolu!) ..vsetky nove vykonne TOP boxy od Turbosoundu su trojpasmove!
Aaaaa sakra som sa zase ropisal..