Fórum

11.05.2004 14:06
#1683 detail odpovědět

2 Radek: A čo by si mi poradil ako vršky k 4x 1kW RMS basom s citlivosťou 105dB? Koľko namakaných 100dB, 250W priamovyžarujúcich 12" na stredy potrebujem aby to dosiahli? Podľa mňa minimálne 4ks namiesto dvoch v horne. Ja hornu ako tak dokážem navrhnúť a vyrobiť a výsledok je menší, ľahší a lacnejší ako keď kúpim ďalšie repráky a ďalší zosilňovač. No a deliť výšky kôli tomu aby hrali nad 16kHz na dve pásma sa mi tiež nechce. 6,5" (2"cievka) s mizernou citlivosťou a malým výkonom aj tak treba dať do horny aby trocha hral a pridať k tomu ešte 1"(2"cievka). O koľko to bude drahšie, väčšie, nesfázovanejšie a hrbolatejšie? 1,4" alebo 2" (3-4"cievka) driver to potiahne jedným vrzom. Je to podľa mňa rovnaké ako keď volíš medzi 2-pásmovými alebo 3-pásmovými kompaktami, alebo nie?

2 Hubert: Ano http://www.turbosound.com/pdfs/tse111.pdf to je skoro ono. Ale ja potrebujem niečo od 180Hz, pretože práve tam delím o 180° otočené basy aby išli vo fáze s vrškami. Rozmery mi vychádzajú 400x250mm, dĺžka 350mm. No a tú D305Ti som počul aj ja osobne a nemal som pocit, že by jej chýbali cinkavé výšky. Samozrejme radšej by som tam mal D408Ti alebo DE700, ale to všetko je viac než dvojnásobná cena a to by už moja peňaženka nemusela utiahnuť. Klesajúcu frekvenčnú charakteristiku dotiahnem ekvalizáciou, pretože mám pocit že to klesá kôli indukčnosti medenej cievky a teda tým driver výkonovo nepreťažím. CCAW cievky mávajú menej závitov, menšiu indukčnosť a sú ľahšie.

2 Michal Mishek: No možnože sa ešte nechám nahovoriť na dobrý 8" + 1".