Fórum

14.03.2006 13:47
#14408 detail odpovědět

Došlo mailem, autora nebudu uvádět, ale je to zajímavý příspěvek a chyběl by tady: "Co jsem nakonec do diskuse prodance.cz neodeslal... :o)

2 Hubert, rabaty, VO ceny: několikrát ročně dělám nějakou instalaci a dodávku ozvučení, ale není to můj hlavní zdroj příjmů. Valná většina jsou malé pevné nebo přenosné PA s cenou okolo 50tis. Od Vás zboží při tomto objemu za VO ceny nedostanu. Kam tedy musím pro zboží, abych mohl zákazníkovi poskytnout na faktuře aspoň 5% optickou slevu a přitom měl v dodávce zahrnuty ostatní náklady a přitom neprodělal? No k jiným prodejcům/dovozcům, nebo si zajet ven.
Dnes v době netu není pro starosty, ředitele kulturáků a škol žádný problém ceny zkontrolovat. A mým zvykem je být po instalaci alespoň na první ostré akci s novým aparátem a zaškolit obsluhu a vysvětlit a tak. Ale fakturovat se mi to příčí...
Stejně s 5% slevou z MO cen nemůžu konkurovat netovým obchodům (což ani nechci, poskytuju komplexní služby a ne jen obchod s krabicema), ale abych musel dodávat zboží, které koupím za MO cenu od Vás + 15%, to asi ne, to mě vyhodí oknem :o) Zákaznící mi myslím celkem věří (soudím podle opakovaných objednávek a spokojenosti zákazníků), ale nechci se do toho pouštět jako do mé hlavní činnosti. Mým hlavním zdrojem příjmů je ....................., ale audio/ozvučení/instalace mě baví (cca ....let), mám .................... a nějak ten kolotoč uživit musím... :o)))

Tož tak"