Fórum
Pane Bunta, já přece vím, že také měříte, takže vám musí být jasné, že tím "jinde" jsem nemyslel zrovna BV audio. On určitě i Dlábik nějak měří, Cimbala něco měří, Toman měří, občas mi donesou papír s měřením od lidí, o kterých jsem nikdy ani neslyšel, měříme všichni. Rozdíl je hlavně v tom, že já jediný už hodně dlouho dávám každému skoro všechny výsledky mých měření, některé jsou dostupné ihned, tady nahoře, větší část na požádání. Troufám si říct, že rozdíl taky bude v tom, kolik už jsem toho naměřil a čím.
Pokud si myslíte, že všechno v akustice jsou staré a dávno známé věci, tak to musím oponovat, možná něco a pro někoho, ale třeba ta práce, kterou jsem zmiňoval, byla pro mne úplně nová ještě minulý týden :-)
A k tomu tvarovému zkreslení - stačí si vyndat hornu z bedny, položit ji nahoru a při poslechu posouvat k sobě a od sebe. Kdo není hluchý, tak zjistí, že v optimální poloze mu skoro celá délka hlubšího zvukovodu vyčnívá z bedny ven. Tohle je stará finta a spousta lidí ji přesto nezná a tak neví, že SMC1030 je " všechno špatně" .-)