Fórum

17.02.2006 16:14
#13748 detail odpovědět

Dobrý den, chtěl bych poradit jakou zvolit aparaturu pro ozvučení sálu pro 500lidí. Jsme zábavová (plesová) kapela. V současné době používáme reporbedny Dexon 400W (15“bass, 2 pásmové) a k nim zesilovač od značky Yamaha EMX 68s. Nutno říci, že pro ozvučení tak 150 lidí je to plně dostačující a zvuk (pustíme-li do aparatury CD :-) ) se mi zdá celkem kvalitní. Leč v poslední době děláme větší a větší akce a výkon není postačující.
Chtěl bych se tedy zeptat jakou byste mi doporučili sestavu tak do 50.000,-
Jedna možnost, která se nabízí a rád bych na ni znal váš názor je takováto. Ponechal bych jako mixážní pult Powermix od zn. Yamaha (2x dvě stávající repra Dexon 400W) a ještě bych využil nahrávací výstup (z Powermixu), který bych vedl do nového koncového zesilovače Soundking AA3200P a nových reproduktorů značky Yamaha S115V (500W, 8Ohm). Nejsem pevně rozhodnut pro toto řešení, ani pro koncák značky Soundking a repro od Yamahy, ale takováto cesta mi přijde jako vhodné řešení mého problému, protože by mi stačilo zainvestovat jen 30.000,- (O moc víc jak těch 50.000,- si dovolit nemohu)
Předem Vám děkuji za odpověď, Tomáš Zilvar