Fórum
Dík za link,já už jsem to mezitím našel,musí se na to přímo z hlavní stránky,přes "výrobky",já jsem se pokoušel to nejdřív najít ve "ke stažení" a tam je sice horen dost,ale ne tahle.Kubánka má myslím zatím jenom KF750 a to není line array.Neslyšel jsem je,jak s tím umějí zacházet,ale podle toho,že plánují nákup dalších,tak asi obecná nespokojenost nepanuje.KF750 jsou první velké koncertní bedny,které jsme od EAW dovezli a zahrát se s nimi dá velmi kvalitně i velmi,velmi silně,je to jenom otázka obsluhy.Nejslabším místem je velikost a váha a ne tak domyšlený systém spojování a polohování jako u KF760 a KF730.Ovšem způsob,jakým se podařilo všechna tři pásma spojit v koaxiálním uspořádání je impozantní i dneska,kdy si některé takyfirmy s ničím nelámou hlavu a reproduktory prostě nasázejí vedle sebe,jak se jim do daného rozměru bedny vešly.To potom jakžtakž hraje na střední vzdálenosti,ale zblízka a zdálky je všechno špatně.Ten RCF Prec. je i při velkých hlasitostech méně zkreslený,kromě výchylky to je zřejmě i tužší membránou.Malý line array bych vždycky doporučoval KF730,je evidentně nejmodernější a především v akusticky nepříznivých podmínkách opravdu vyniká.U beden je kromě toho,kam a jak hrají, důležité také to,kam a jak NEHRAJÍ a KF730 má potlačení v nežádoucích směrech(podium,boční stěny sálu,strop) neuvěřitelné na tak kompaktní bedny.