Fórum

18.01.2006 17:42
#12931 detail odpovědět

2 Kremator: Podívám se na to - dostal jsem se k tomu až teď. Měření Tapco máme na stránkách, ale než začne nějaká eventuální kritika a srovnávání, musím důrazně upozornit na cenu těchto aktivních monitorů, která je fakt výborná a vzhledem k jejich provedení si myslím, že i bezkonkurenční. Nějaké Samsony už jsem slyšel - nebylo to špatné, ale myslím (asi určitě) že neměly páskové výšky - s těmi jsem slyšel asi před rokem Adamy a pamatuji si, že to bylo super (nádherně vzdušný projev výšek, vše čisté a věrně přirozené, zárovně barevně plné a syté - zejména co se basů týče, atd.), ovšem cena také - myslím, že asi 4.000 Euro za kus. Nepředpokládám ale, že v těchto cenových relacích hledá Zdenda bedny. No a stím tunelovým efektem. Je otázkou, jestli, a do jaké míry horny zabarvují zvuk. To ale nemůžeme srovnávat, jelikož PA je něco jiného. Speciálně u těch Tannoy beden jsem to vnímal jako divné zabarvení (jakoby z roury - ujal se výraz tunelový efekt) zejména v řečovém pásmu. Nevím typová označení, ale vím, že když to byl koax, tak to tam prostě bylo. Vadilo mi to u klasiky - smyčce a dechy. Na druhé straně ty B&W řady Nautilus, starší bya Matrix, chválí všichni filharmonici a dirigenti, no a já si myslím, že bigbít to prostě nezahraje, tak jak by to mělo být, ovšem na klasiku je to bomba. Ale on je tu další problém: zrovna ty B&W jsou tak strašně analiticky přesné a detailní, až je to k nevydržení a zjistíš, že půlku svých CD můžeš vyhodit z okna, protože ty bedny tak strašně upozorňují na všechny chyby v nahrávce, že z toho poslechu pak nic nemáš. A jsme u toho - něco je prostě určeno pro výrobu těch konzerv (hudebních) a něco zase k jejich konzumaci a také jsou bedny, které to tak nějak kompromisně zvládájí obojí - většinou to bývají ty levnější (rozumějme v desítkách tisíc za kus).