Fórum

12.03.2004 05:34
#1291 detail odpovědět

To:Hubert
Zdravim a prosim o nazor pripadne o radu: Totiz sa mi dostali do ruk za facku originalne bedne z byvalej fa.Tesla Vrable a to typ ARS 2300, co su vrchne basy z ich PA osadene, ako vy vravite hororom ARM 9408.Podotykam, ze to vsetko je nehrane a teda kvazi nove a nic nie previjane á la AC zavinace, ktore su niekedy vhodne aj ako nahrada dymostrojov hlavne vtedy, ked hlavny Zavinac zabudne dobre zlepit ten jeho magnet z ARV-ciek a on potom spadne na cievku a ta sa prederie atd. atd. (skusenost na jednej akcii u jedneho zaryteho AC-Bachorik repromana) no nie o tom chcem hovorit. Skusal som to trosku vylepsit co sa tyka pevnosti skrine a aj zvukovod som strekol polyuretankou (mal som vela tak co uz) zo zvedavosti a po zapojeni a vypocuti som bol milo prekvapeny, ze to hra vcelku dobre asi od tych 100-1500Hz a ma to aj celkom dobre rychle odozvy a aby toho este nebolo dost tak som tam pacol este na skusku aj JBL E-140 a 2226 co mam na sklade. Kupodivu tie JBL tam vela nenamutili oproti ARM 9408 aj ked ta E-140 sa mi zdala ze z toho lezu krajsie spodky myslim tie cca 60-80Hz. Tak ma to inspirovalo k tomuto: Mam tych bedni 6ks a skusal som to davat na seba akoze urobim kvazi line-array, ked som to pocuval tak sa to super doplnalo a ani nefazovalo (vsak su repra rovnake a v 100% stave) takze vcelku na svoj vek to hra uplne super. A teraz to pride dalsi moj pokus: Urcite poznate V-System od Dynacordu a tam maju coax vrchy s 12-kou a 2", tak som tam vrazil pred tu ARM-ku RCF-Precision ND3020T3 v Beymackom horne TD 360 a zapol na DCX 2496 a nastavil x-over na Subbas do 100Hz-od 100Hz do 1400Hz ARS2300 a hore ND3020T3 (tie subbasy mam RCF Event 1018) trosku to nechal zladit delaye a polaritu cez meraci mic ono to vcelku dobre vie ten Ultradrive a coze to na mna lezie uplne prijatelny cisty sound a naozaj velmi slusny. A tak ma napadla myslienka ze by som tam vymenil tie ARM-ky v tej teslackej bedni za nieco lepsie a este dokupil 4 RCF ND3020T3 samozrejme teraz uz u Prodance, ked su aj na slovensku a asi by bolo dobre vymenit aj tie zvukovody k dvojpalcom namiesto TD360, aby sa to velmi nefazovalo, ked to bude nad sebou, akoze line-array. Myslim, ze by sa tam hodil nejaky zvukovod co ma nejakych 20-30x90-120 stupnov, aby sa to moc fazovo nebilo vo vertikale.Mne osobne sa zapacil EV-HP 94. Ta vzdialenost od seba je sice cca 50cm no asi to az take kriticke nebyde, lebo same 15" sa zratali dobre jasne ze pri vyssich kmitoctoch to bude horsie s 15" no jaby som to pustil cca do tych 1200-1500Hz. Tak Hubert co tam odporucas, aky zvukovod a aku nahradu tej ARM-ky cenou nemusis byt limitovany no mozes navrhnut aj lacnejsie typy.Inac som pozeral na tu ARM-ku tak ma Qes-0,21 a fs 45hz a Bl 27/Tm z coho vyplyva EBP cca 210! co je na 15" dost nie?Aj ked je to zastarala konstrukcia a sa mi zda, ze je to kopia D-130 od JBL. No, ale co ked to tak zaujimavo zahralo je to hadam skoda vyhodit tie skrine su super prevedene odolna kozenka ani neviem co je to zac, lebo sa to tazko aj poskriabe, rohy listy atd. Tak ma napadlo z toho spravit taky coax-line-array. Dakujem za odpovede a nebite ma za tu dlzku.