Fórum

08.01.2006 21:07
#12632 detail odpovědět

2 lajcik: Ako ti už napísal Pavel W. s tým 6dB poklesom to platí iba u klasických zvukovodoch a už vôbec nie to čo si napísal ty, pretože to by bola paráda, keby ti to v 7-mich metroch kleslo iba o 6dB. Malo by to byť asi takto: Pri zdvojnásobení vzdialenosti od zdroja signálu sa plocha vyžarovania zväčší 4 násobne a preto poklesne akustický tlak o 6dB. Pri LINE ARRAY je to 3dB a plocha sa zvačši dva krát. To všetko je ovšem závislé na použitom zvukovode a zvukovom systéme. Na to čo si spravil ty s tou bedňou, že si ju posunul o cca. 7m určite bude potreba delay, lebo sa to bude miešať s predkom a neviem čo to máš za PA, keď ti je počuť z predu Overheat. No ak to pomohlo tak je to dobre, však v prvom rade ide o spokojnosť.
Ad Mikrofóny všeobecne: Keď niekto tvrdí, že má šunka za 1000-ku zvuk ako mikrák čo stojí 4-5 litrov, tak asi nevie čo má na tom mikrofóne vôbec skúšať a porovnávať. Pretože niečo ako HANDLING NOISE, SYMETRICKÉ VÝSTUPNÉ TRAFO (jeho neprítomnosť), ODOLNOSŤ VOČI SPATNEJ VAZBE a v konečnom dôsledku aj kvalita prevedenia naozaj svedčí o tých mikrákoch a je aj adekvátna cene. Ak si myslíte, že PA-Sound si dal tú robotu a potláčal šunkové mikrofóny nápisom SHURE tak to sa mýli. (vôbec sa ich nezastávam, ale osobne poznam majiteľa a dotyčný mic mi núkal a tak som to testol u nich na predajni, keď som tam bol po dlhej dobe na Hifi Gumáky pre tunajších Hifistov :-)) Poprvé ten mikrák vôbec nebol ako Shure SM58, lebo nemal trafko a po druhé jeho Handling noise bol strašný, bolo počuť taký rachot pri vkladani napr. do stojanu, alebo pri manipulácii, že si človek myslel, že je zemetrasenie :-)) Pri vyslovení slov začínajúcich na P-B z blízka to malo otrasný zvuk, kdežto SM58 tieto slová zpracuje úplne nádherne bez prídavných pazvukov a čisto aj z úplnej blízkosti. No, ale keď to niektorým stačí, tak práve preto firma ako PA-SOUND ešte žije a dlho ešte žiť bude :-)) Takým ľuďom, treba dať do ruky na skúšku AKG D3800, alebo E855-865, aby vedeli o čom je reč:-)