Fórum
Už jste někdo podrobněji zkoumal ten Mackie digimix TT24? Do Prahy to mám celkem daleko, tak bych se rád zeptal na pár drobností, které jsem z manuálu nevyčetl:
1.) 24 základních šavlí je možné výběrem jedné ze čtyř bank přiřadit buďto k ovládání analogových vstupů, nebo k digitálním (3xADAT), 8mi analogovým linkovým vstupům + returnům a nebo jako ovládání výstupů. Ptám se: Je možné ale přiřazovat "šavle" indivuduálně k bankám různým? Domnívám se že ne, výrobce zřejmě razí filozofii přehlednosti a jednoznačnosti, což je u live docela důležitá věc, ale v mnoha případech by to mohlo být docela výhodné. Např.: Na pódiu se střídá tanečňák s nějakou Revival XY, do toho vstupy moderátorů, playbacky z CD, MD, videoprojekce, diskotéka apod., tedy dnes běžný požadavek maturantů na plese. :-) Mix by byl konfigurován zhruba takto: Vstupy analog IN 1-8 pro zpěvové mikráky, zbytek nástroje tanečňáku, 23, 24 moderátoři. Digital IN + 2 externí A/D ONYX800R a karta UFX-II pro možnost komplexního procesování jako u analog IN (snad jsem to z manuálu správně pochopil) by sloužily pro nástrojovku druhé kapely na šavlích 9-24. CD a další "hotové" zdroje do LINE 1-8 v bance RETURNS. Je asi zřejmé, jak by byl mix při jednotlivých vystoupeních konfigurován. Za předpokladu dobře řešených popisek, co na které šavli je by vyvolání uložených scén společně s konfiguracemi "promíchaných" bank bylo asi dobrým pomocníkem.
2.) Jsou opravdu u tohoto live pultu řešeny hlavní analogové vstupy nešťastně metodou MIC/LINE(XLR nebo JACK), tak jak je zakresleno v blokáči a nebo je přeci jen nakonec požito metody PAD 20dB a při změně mikrofonu za linkový zdroj se nemusí používat nepraktické redukce? Kromě výhody lepší blbuvzdornosti z důvodu zabránění vpuštění fantomu do nesymetrické linky, nechtěného přepnutí mikrofonní citlivosti při linkové úrovni na vstupu a možná zanedbatelně menšímu šumu v tom nevidím nějaký přínos, rozhodně je to menší zlo než ty redukce. Co vy na to, obecně. Dík za názory.