Fórum

Pavel W
07.11.2005 22:17
#10601 detail odpovědět

to lajcik hele výš v čem to taky je. Když umýš poslouchat a dělat zvuk a rozumíš všem těm knoflíkům kolem to je jen půlka. Jenže když nic neslyšíš (myšleno tak že se k tobě opravdu nedostane žádný zvuk nebo jen málo) a není to způsobeno výkonem aparátu ale tím že prostě nafrkáš bedny na hromadu a hurá. Já když se podívám na uplynulou sezonu tak ti řeknu že nejvíc času profi zvukařovi, kterej to fakt umí, zabere stavění potažmo věšení aparátu tak aby slyšel aby slyšely všichni ostatní a to nemluvím o žádným LA. A to je to. Další věc sou ty pravchy, domlouvání a ogranizace stavby, bourání aparátu pódia...... přístup k pořadatelům, muzikantům a v neposlední řadě řešení problémů který opravdu někdy stojí za to. Až tohle všechno zvládneš pak teprve můžeš mluvit o tom žes dělal nějakou akci. Ty knoflíky sou už jen odpočinek a kolikrát už ti na ně po celodenní akci zkoušení a dohadování nezbývá síla a ani chuť. A pak si ještě musíš nakonec najít dobrýho helpra co moc nechce umí zabrat nepotřebuje spát má Céčko umí najednou delat monitory a káblovat kapelu.
Já ti fandím jen protože v tom samím posatvení sem byl jsou to 4 roky a věk už teď nehraje roli za chíli nás tady budou válcovat takoví mrtinii uvydíš.
A s tím zvukem je to tak napůl jak píšeš ty i já. Zvuk je toiž věc hodně vkusu a nakonec stojíme na jedné straně a už vím kam se obrátit když budu potřebovat dobrý monitory. Jen mám strach že budou hrát víc nahlas jak moje PA.
drž se