Fórum
Krátce mi prošly rukama asi 3 kousky DEQ2496, už je to taky nějakou dobu, pár postřehů po paměti:
Doře udělanej display, někde (např. kompresory) jsou ale nastavované parametry trochu nepřehledně rozhozeny do 2 stránek (to ale vychází z použití trojice malých kontrolérů, což je zase plus).
Dobrej 1/6 (!) oct. RTA. Vzhledem k velikosti displaye se trochu hůř odečítají frequence.
Dobrý měření úrovní. Skoro bych řekl za ty prachy se vyplatí už jen to RTA a měření a u toho není spolehlivost tak kritická.
S Auto EQ jsem si hrál v několika vnitřních i venkovních prostorech, zkoušel jsem různá nastavení všech volitelných parametrů a různé polohy mikrofonu. Funkce je dle mého názoru neprůhledná. Auto EQ jede furt pryč, musí se zastavit ručně. Na displayi je možné sledovat průběžné nastavování EQ, pokud se to nechá běžet hoodně dlouho (se špunty v uších), tak nastavení nekonverguje k nějakému výslednému "optimu", ale mašina furt s něčím šibuje, po chvíli to působí celkem chaoticky. Použitelnost nulová. Psychoakustický spektrální analysátor (ucho) za podpory RTA dává jednoznačně lepší výsledky, tady trochu vadí horší odečítání a hodně vadí nutnost přepínat mezi režimy RTA a EQ (pokud není jeden DEQ vyhrazen pouze jako RTA).
Odvazbovač měl nepoužitelnou odezvu i v tichém prázdném sále (špunty do uší). Má ale pěkný display a možnost ruční editace filtrů.
Dynamický EQ a WIDTH jsem nezkoušel.
Je možné celkem jednoduše zamčít (ale i odemčít) přední panel, přístroj ale nejde zaheslovat.