Fórum

25.01.2022 09:05
#89172 detail odpovědět

Petr Soukup:
"brg" je již jasné, "st" určitě také a "par" skutečně znamená paralelně, čili z jednoho vstupu je signál přiveden na oba výstupní zesilovače. Úroveň hlasitosti obou kanálů je pak stejná, řízena jen jedním z potenciometrů. Tady se může konstrukce jednotlivých zesů lišit, bývá dobré si to vyzkoušet, jak to funguje ve skutečnosti na tomhle Lexonu.
Velmi důležitá je znalost impedance toho boxu, tuším za tím 4 ohmy (2 8ohmové 15" paralelně) a to ten zes v můstku nezvládne. Daleko lepší pro kvalitu zvuku basů může být verze, kdy je použít pro každý reproduktor jeden kanál zesu (režim "par").... Ale na rozumnou radu je potřebné mít v impedanci té bedny (resp. jednotlivých reproduktorů) jasno! Je to na delší vysvětlování - nedivím se reakci IvanaD - ale od přesného popsání situace je nutno začít.
IvanD: Nebyl jsem tak přísný, každý začátek je těžký.... Vzhledem k tomu, že my jsme si od Silvestra nevrzli (2 zrušené akce) :) , mám i při svých 65 letech elán odpovědět. A třebas se jednou kolega vypracuje a on sám bude schopen a ochoten dávat rady.