Fórum

07.02.2021 14:53
#89070 detail odpovědět

Tyl:
Neměl jsem ještě tu možnost jet s tím na plnej knedlík dlouho, ale takové jedno "nepůjde" mám a provozuju. Bedna má 58*58*75 i s nožkama a kolečkama. Je to velmi kompaktní bassreflex. Nevyužiješ v tom ten reproduktor na plno, ale zároveň je to velmi akusticky "hustá" krabička, a v tom rozsahu asi z jiného řešení víc vymáčknout nejde. A že nemám takové hovězí nápady jen já potvrzuje i L'acoustics se svými suby KS21. Co se nafukování krabice od bot týká, to máš z kama? NDB21 jsem osobně neviděl, ale ty své bedny už jsem při ladění na limitéru měl, a tak děsivé to nebylo. A to ty bedny mám z 15mm multiplexu! Vyztužení žádný extrém, na každé stěně jednou až dvakrát. Jinak pár konstrukcí repro mířeného takhle na spodek jsem dělal, a s tím už problém byl. Asi proto, že jedna hrana prostě není podpořena.
Ano, dvě 18" v jedné bedně už spíš nebude pro jednoho, musely by být v bednách zvlášť. 21SW115 je už na pohon kompaktní bedny slabej, a má měděnou cívku.
Všechno jsem si už svou peněženkou vyzkoušel a ověřil. V bednách mi jedou RCF LF21N551, které považuju za víc než zdatného konkurenta 21SW152, a v krabicích mi tu ležej 21DS115, které rád předám za pěknou cenu. Jakmile ty reproduktory začneš trápit v malejch objemech, tak právě ta velká cívka se hodí. Jenže pokud se maj udržet i zbylé vlastnosti, tak to nestojí málo.