Fórum

05.02.2021 15:44
#89067 detail odpovědět

exxxi: :-D

Pepan09: Nevím tipnul bych si mírně podladěný, třeba 33Hz.
"Větší tlak" než co? To strašně záleží. Pokud se nebavíš o konkrétní konstrukci v konkrétním systému, tak je taková dedukce špatná.

Ad kopie a ivanD, pěkná vzpomínka na Huberta:
"Ne, my jsme už i ty poslední 4 original bedny vrátili do EAW jako reklamace a prodáváme pouze jejich kopie. Sekera si koupil naše kopie, ty okopíroval a naše kopie nám vrátil jako reklamace. Dále se pokouší vyrábět svoje kopie našich kopií a prodávat je, ale lidi si vždycky koupí od něj jen jeden kus, ten zkopírují a jeho kopie našich kopií mu vrátí jako reklamace. Kdo nemá peníze na ten první nákup nějaké kopie, ten se pokouší bedny EAW kopírovat alespoň podle fotografií. Proto se na koncertech tolik fotí a proto taky všude hraje tolik EAW (a jejich kopií :-))))))))"

Tyl: Měl jsem 18" i 21", a rozdíl ve zvuku tak minimální, že to nestálo za řeč. Opravdu záleží na mnoha faktorech. Jenže kolik stojí dobrej 21" s dobrou dlouhou 6" cívkou? Nevyplatěj se pak náhodou dva 18" s 4,5" cívkou, který budou mít větší příkon, zdvihovej objem, plochu membrány, sílu pohonu, no prostě všecko? 18" taky může být s 6", ale tam se to láme na tom, že je to "skoro" zbytečný. Né úplně, ale zákazníků se zas tolik nenajde. Totiž když se do reproduktoru nepouštěj splašky, tak je u většiny konstrukcí omezenej výchylkou, ne příkonem. (Ale neber to jako za negativitu, já bych 18" s 6" taky bral. A ještě lépe 19". :-) Co se solení a SPL týká, tak z 18" obvykle dostaneš zvuk nepatrně levnější. Aktiv a pasiv, to je opět individuální. Já třeba teď budu dělat sestavu, která bude obojí. Třeba už z principu, že pasiv obvykle míň šumí. Taková blbost, že?