Fórum

Pitrs
02.12.2020 20:56
#89040 detail odpovědět

Rakce na Kolemjdoucího Milana Hrůzu:
Bavíme-li se o první lize:
netvrdím, že se to nestalo, ale primárně to je proto, aby to právě ten Lojza nedostal. Ten samozřejmě tu techniku ani zkušenosti s ní mít nemůže.
Pokud je v rideru zakázán line array "home made" nebo ČÍna, tak přes to nejede vlak. Totéž platí o mikrofonech atd.- pokud ale nabídnu rozumný ekvivalent (rozuměj kvalitní), není většinou problém.
Kapely na tom většinou trvají taky proto, že techniku platí takřka vždy pořadatel akce.
Na jednu stranu kapely chápu, protože někteří Lojzové jsou schopni si napůjčovat kdeco a pak to umí s bídou zapnout. Druhá věc je, že spousta kapel si víc než tu Čínu nezaslouží.
U světel je to trochu jinak, když nabídnu technikům kapely čínskou kopii washe či spotu, musí mít fixturu i ovládání shodné s originálem, což je u spousty světel problém.
Přestože nesouhlasím s obchodní politikou Prodance, v tomto souhlasím s Greenym - není kopie jako kopie.

Tak že chceš říct, že majitel aparatury "Lojza", který si koupil vybavení za své tvrdě vydělané peníze nemůže dělat koncert "prvoligové sračky např. SLZA" za nekřesťanský honorář, pokud nesplní technický rider totálního blba ex zvukaře této kapely mladého Filipa Mošnera, který není schopen nazvučit kapelu ani na playback?