Fórum

Kolemjdoucí
29.11.2020 19:10
#89031 detail odpovědět

Tyl:
Při vší úctě, přestaňte kupovat levné polské a čínské zásuvky a další šmejdy a věřte tomu, že žádné problémy vás nepotkají. Máme cca 200ks různých prodlužek a přívodů a tyto potíže nemáme. Kupujeme např.: Legrand, ABB....příklad:

https://www.elektroprovsechny.cz/produkt/abb-5546-2000-zasuvka-pohybliva-ctyrnasobna-s-ochrannymi-koliky-16-a-cerna

Problém se zřejmě skrývá zde:
"Myslím, že výrobce je někde v xxrecku, nevím."
Tip:
Když už musíte použít tu levnou 4-5-6ti zásuvku, doporučuji ji rozdělat a ochranný kolík (případně i ty další zalisované spoje) pro jistotu připájet na mosazný pásek .I když to vypadá, že drží. Revizí to projde a máte klidnější spaní.

Co se týče tohoto:
"Jedná se mimo jiné i o velmi dokonalé maskování, například odfláknutých, ručně pájených spojů.
Jen se musí všechny kontakty, které jsou takto pod bužírkama maskované, důkladně prověřit."
Tak je to samozřejmě hovadina, toto předvede opět jen levná čína. Navíc si nemyslím, že by si pájený spoj prodražovali maskováním blbého spoje bužírkou, když by to stačilo dobře zapájet. Jedině snad spoj dvou drátů, ale zase proč?

"Je vysoce pravděpodobné, že jedna z posledních operací při hromadné výrobě reproduktorů je ruční pájení pohyblivých přívodů. No a dál nemusím pokračovat. Ruční pájení jak známo způsobuje velmi vysokou chybovost."
Ne, to je možné opět jen u nejšitověvší číny, Ještě jsem neslyšel o někom, komu by přestal hrát slušný reproduktor z důvodu špatně zapájeného přívodu (uklepaný samozřejmě ano). Jedině od vás.

Jak jsem se díval, máte RCF TT33 - tak pokud ty repra mají níže popsané problémy, hodil bych to prodejci na hlavu. RCF se sice dost zhoršilo s kvalitou, ale tohle je moc (za ty peníze...). Navíc řada TT podle mě zrovna moc dobře nehraje - bez urážky. Vsadím se, že KV2 tyto potíže nemá.
Mimochodem, ty TT33 vám ve 3 kusech na stranu nemůže fungovat jako linearray, minimum jsou 4ks, lépe 6ks na stranu. Při 3 kusech na stranu pravděpodobně ani dobře nepokryjete poslechový prostor.