Fórum

29.11.2020 11:40
#89030 detail odpovědět

Tyl-
Zkušenost 5. SMRŠŤOVACÍ BUŽÍRKY.
(Zkušenost 4. Vícenásobné zásuvky-předcházející článek z dnešního dne.)
(Omluva za hrubku-"nalysované", správně má být nalisované. Jo ten našeptávač. Také chybuje. )

- komplikace, které nám všem velmi ponižují spolehlivost výrobků od mnoha výrobců.
Jak je to tedy se smršťovacíma bužírkama?
Jedná se mimo jiné i o velmi dokonalé maskování, například odfláknutých, ručně pájených spojů. (Studeňáků na vodičích atp.)
Vážení, bužírky jsou bezesporu velmi užitečné. Smršťovací obzvlášť.
Jen se musí všechny kontakty, které jsou takto pod bužírkama maskované, důkladně prověřit.
KDYŽ SE PROVĚŘENÍ NEPROVEDE, UPLATNÍ SE S VYSOKOU PRAVDĚPODOBNOSTI ZÁKON SCHVÁLNOSTI. !!!
No a takové prověřování znamená, všechny zafoukané bužírky rozpárat, kontakty případně řádně dopájet, nebo dotáhnout a pak nové bužírky znova zafoukat. Pokud je tedy nutné tyto bužírky na vodiče vracet a tak spoje opět nějak maskovat. No a že je pak dobré projít všechny takové výrobky ve skladech, tak to už je na každém z prodejců. Hrůza je slabé slovo. Viz chudák revizní technik v článku dole.
Nevěříte?
Například výrobci reproduktorů mnoha značek si na používání těchto bužírek hodně přivyknuli. Někteří i proto, že takové řešení působí jako mechanické odlehčení námáhaného přechodu z připojovací svorky na pohyblivý přívod.
Je vysoce pravděpodobné, že jedna z posledních operací při hromadné výrobě reproduktorů je ruční pájení pohyblivých přívodů. No a dál nemusím pokračovat. Ruční pájení jak známo způsobuje velmi vysokou chybovost. V časové tísni, když se musí lidi z různých důvodů střídat, atp.
Můžu doplnit foto, i video, ale mnohé by to velmi bolelo. Nemá to cenu.
Byli by jste velmi znechuceni, co vše je dnes možné. Raději končím. Napsal bych na závěr něco o tom, jak se všichni brzy sejdeme v lepších časech, ale poslouchám jedním uchem zprávy. No a je jasné, že to tak brzy nebude. Chudák PES.
Tyl