Fórum

Tyl
14.11.2020 03:32
#89022 detail odpovědět

Vážení, dámy a pánové.
(Prosím nezapomínejme na děvčata. O zvučení se jich zajímá víc a víc a to je dobře.)
Dokončení textu dole-Zkušenost č.2.
Při tomto vícehlasém zpěvu se membránky středových repro tak rozvibrují, že se vychylka podobá malému basáku. Přitom jsou laděny v pásmu od cca 500Hz do 1,5-2Khz. Věříte tomu? Věřte!!
Odborníci dobře vědí čím to je a že je tomu opravdu tak. :roll:

2-Další problém vznikne, když se možná po vyexpedování z fabriky některá z membrán po vyzrátí lepidel atd. malinko vysune dopředu-ven z koše.
Takové menší středové repráčky jsou často uchyceny za magnety na chladič a tlačeny na přední mřížky nějakou permanentní sílou bez toho, že by byly přišroubovány šrouby kolem koše, jak je tomu u větších repro. No a to je příčina, která vyvolala po čase další neuvěřitelně zrádné, občasné drnčení.
Prostě se velký závěs membrány reproduktorku přiblížil k mřížce tak blízko, že se při výše popsaných výchylkách závěs dotýkal přední mřížky a toto způsobovalo další nepravidelné drnčení...Otlačené otvory od mřížky na závěsu membrány mě na tento průšvih ihned upozornily. :o
Vážení toto vše a další mám nafoceno, ale nemá cenu to zde ventilovat, protože se jedná o solidního výrobce a chyby děláme všichni. Až na výjimky...
Kšefty o které jsme tímto přišly nám nikdo z viníků neproplatí a věřte tomu, že se v tomto oboru můžeme snažit jak chceme, stejně se chybička občas objeví.
Je dobré mít neustále na paměti, že: ZÁKON SCHVÁLNOSTI JE VŽDY A VŠUDE PLATNÝ.
Ano jsou borci, kteří nikdy nikde nechybují, ale to je již jiná písnička a tu všichni dobře známe. Na tyto "chlapíky" nikdo nikdy neměl, nemá a mít nebude. Je to tak? :lol:
Zatím raději končím, protože je toho pro dnešek k neuvěření až až. :roll:
Příště napíšu o kabeláži k tomuto značkovému systému, která nás zradila cca po pěti letech používání. Atd, atp. Je to doslova nekonečný příběh.
Tyl