Forum
2 Hubert: vítám zjednodušení konference a doufám, že se časem rozjede ......
Další dotaz je konkrétní: Chtěl bych zvolit na základě finančních možností variantu osazení satelitu kombinací
2*Eminence KAPPA 12 + SELENIUM 3300Ti. Je nějaká šance u tohoto jinak celkem slušného driveru, na výhybce napravit jeho asi 6dB pokles někde mezi 8-10 kHz ????? Jinak se jeví dobře ...
Bohužel Ti na to musím odpovědět zase jenom já,jednoduše proto,že je ten driver úplně novej a tudíž s ním moc lidí v Česku asi nebude zatím mít zkušenost.Nejjednodušší montáž bude do horny,která má vnitřní závit,od Selenia můžu doporučit HM25-25 a s výhradami také HM17-25.Další jsou od firmy DAS,modely BC-1 a BC-5,ta se mi zdá už zbytečně hluboká,hlavně do monitoru.Pokud by se použila redukce nebo pokud zatím dorazí avizovaná varianta dvěstědesítky s plochou přírubou,rozšiřuje se počet vhodných horen o asi deset dalších modelů,převážně Megaton,B&C a FANE.Namátkou ME15,ME45,A9090,A7570,A1040,A1185 atd.A nakonec musím konstatovat,že je to opravdu neuvěřitelně dobrý driver za ty peníze,kdyby to nebylo právě od Selenia,nedalo by se tomu věřit,ale u nich je to tak pravidlem,alespoň v tweeterech a nových modelech driverů rozhodně.ST302,ST 322,DT150 a D205Ti také nemají žádnou rovnocenou konkurenci,buď hraje půlku nebo stojí dvakrát tolik.
Tak zatím jenom dvakrát dokola,to není tak hrozné,třeba to ještě půjde napravit... Jo a když už takhle grafomanuju,mimo ty prožluklé RCF Precision,co mne stály tolik ostudy,dorazily předevčírem také nové modely od FANE,jmenovitě drivery CD280 a CD145.Stoosmdesátka nic moc,zhruba asi jako Beyma CP600 apod. t.j. velmi rychlý pokles výšek nad cca 14kHz,ovšem stočtyřicetpětka,tak ta se povedla.Měření budou na netu nevím kdy,někde to vázne.Budeme se snažit doplnit i směrové charakteristiky od větších horen,tam jsme taky hodně pozadu.
Super !!! Právě jsem si sám zcenzuroval svůj neetický,komerční a po gramatické,slohové,estetické,umělecké i historické stránce naprosto bezcenný příspěvek!Je to úžasný pocit,mít takovou moc!A pak že vyřčené slovo nedostaneš ani párem volů zpět!Hovno věděli naši předkové o možnostech Moderní Doby... A to jsem si ještě z nabídky v menu mohl vybrat dokonalejší zbraň,totiž "zakázat " ho celý,aby nikdo ani netušil,že někdy existoval!Jo,jo,rok 1984 máme už dávno za sebou a Velký Bratr nám může závidět.Jenom doufám,že se nám z těch skvělých vymožeností taky nezatočí hlava.