Fórum

02.01.2019 10:37
#88792 detail odpovědět

EVO: Doufám, že taky nepíšu pozdě. V hornách může být nadměrně dlouhá cívka reproduktoru problém. Aby se chladila, musí se hýbat, a tedy buď musí do reproduktoru jít dost dynamický signál s vyšším příkonem, nebo tam musí jít dost širokopásmový signál aby se správně nastaveným subsonic filtrem došlo k dostatečnému pohybu cívky. U horen na rychlou tucku se toto nemusí dít, a proto bych se o takový reproduktor bál.

Co se parametrů jako takových týká, záleží jaké máš zesilovače a processing. V konečném důsledku reproduktor se silnějším pohonem vždy bude lepší, než reproduktor se slabším pohonem (pokud ovšem uvažujeme stejné mechanické vlastnosti reproduktoru). Nicméně z dané ozvučnice nemusíš dostat vyrovnanou frekvenční charakteristiku tak jako u konvenčního řešení. Je s tím práce navíc, aby to fungovalo obstojně.

Momentálně se rozhoduju, zda z 21DS115 nezkusím downsizing na 18DS115 nebo 18IPAL. Nikde jsem nenašel informace, jak to ten IPAL má s kultivovaností chodu ve výchylce. Xvar má psané 15mm, a to je dost málo. Nicméně to má I 21IPAL, a ve velkých výchylkách se používá....